Stap 3 = Sponsor worden en leden inschrijven

 

Vergroot je FM netwerk

Door het werven en inschrijven van leden voor FM, vergroot je jouw netwerk.
Deze mensen kunnen het op dezelfde manier doen als jij, dus voor eigen gebruik of ook voor het opbouwen van een netwerk van distributeurs. 

 

Punten sparen

Eigenlijk is het lid worden van FM hetzelfde als het sparen van de Douwe Egberts punten, maar dan met winst! Per verkocht product spaar je punten. Op het moment dat je mensen hebt ingeschreven krijg jij als sponsor ook de punten van jouw eigen distributeurs. 

 

Team opbouwen

De mensen die je inschrijft zijn jouw distributeurs en jij bent hun sponsor. Wil je dat jouw distributeurs ook weer distributeurs gaan inschrijven dan moet je daar ook tijd en energie insteken. Je begeleid jouw distributeurs en vormt met hen een team. Dit is een vorm van Multi Level Marketingsysteem. Hieronder lees je wat een Multi Level Marketingsysteem is en welke voordelen het heeft om een FM team te starten.

 

Werking van het Multi Level Marketingsysteem

Multi Level Marketing (MLM) is het systeem dat de FM-Group gebruikt voor de distributie van hun producten. In Nederland wordt het snel vergeleken met een piramidespel. Dit is NIET het geval want piramidespelen zijn bij wet verboden. FM-Group is een bedrijf dat geregistreerd is bij de Kvk en volledig legaal. MLM is nog niet zo heel erg bekend in Nederland maar in de Verenigde Staten, Japan en Canada maakt het MLM-systeem al een groot deel uit van de economie. Een MLM-systeem werkt altijd met een sponsor en zijn of haar downline. Een andere eigenschap van een MLM-systeem is dat alle producten een bepaalde puntenwaarde vertegenwoordigen. Deze punten worden door de FM-Group voor alle producten vastgesteld en voor ieder land afzonderlijk.

 

Rekenvoorbeeld FM-punten

Stel dat u 11 flesjes inkoopt. U heeft dan een puntenomzet van 11x33,30 = 366,30 punten. Zoals reeds eerder vermeld is het mogelijk om naast de directe winst op de producten ook bonussen te ontvangen. Deze bonussen worden berekend over het totaal behaalde aantal punten in een maand. Voor de berekening van de bonussen mag u de punten van de bestellingen van uw downline optellen bij de punten van uw eigen bestellingen in die maand.


U koop zelf 11 classic parfum flesjes, dit zijn 366,60 punten en daarmee val je binnen de 3% positie. Dit betekent dat je een groepspremie ontvangt van € 2,75. Nu zul je denken: dat is niet veel.


Stel dat jouw downline hetzelfde doet als jij en drie personen in uw downline doen ook elk 11 flesjes. Het totaal van jou en jouw downline is dan44 flesjes >= 1.465 punten!


Dit totaal aan punten geven je een positie van 6% bonus. Dit is omgerekend een bonus van € 22,-. Een deel van dit bedrag moet je teruggeven aan je downline omdat zij ook 11 flesjes hebben ingekocht. Zij hebben dus elk recht op € 2,75! Voor u blijft over: € 22 - (3x €2,75) = €  13,75.


Je kunt nu zelf uitrekenen wat er gebeurt als jij en jouw downline totaal in één maand 900 flesjes inkopen: er wordt dan een bedrag van € 1.575 verdeeld. U bereikt de positie van 21%!. U moet dan nog wel worden afgerekend met uw downlne, u heeft deze positie namelijk niet alleen bereikt.


Voor de berekening van de bonussen wordt door deze  tabel gebruikt:

 

Positie      
Punten totale groep      
Aantal parfums groep      
Groepsbonus       
3% 366,6 11 € 2,75
6% 1.200 36 € 18,-
9% 3.600 108 € 81,-
12% 7.200 216 € 216,-
15% 12.000 360 € 450,-
18% 20.400 680 € 918,-
21% 30.000 900 € 1.575,-

Dit bonussysteem kan steeds verder opbouwen door het vergroten en opbouwen van een stabiel team. 


De bonus waar je recht op hebt, wordt aan het eind van de maand berekend. Dit verschijnt op je FM rekening en je kunt ervoor kiezen dit te laten uitbetalen of als korting op je producten in te zetten.


Aan het einde van de maand word de maand afgesloten en worden je opgebouwde punten en provisie weer op 0% gezet.